Martial arts en zwaarden

Welke vechtsport er ook wordt beoefend, op een gegeven moment is het mogelijk om met wapens te gaan trainen. Zwaarden hebben door de eeuwen heen in veel culturen een centrale rol gespeeld. Nog steeds zijn er veel takken van sport waarin zwaarden worden gebruikt. De Oosterse vechtsporten hebben een geweldig lange en interessante geschiedenis wanneer het om zwaarden draait. Het maken is verheven tot een kunst om een zo krachtig mogelijk zwaard te verkrijgen. Sommige technieken zijn gemoderniseerd en andere weer niet. Zwaarden maken is een eeuwenoude traditie.

Tameshigiri is precisiewerk

De Katana is het Japanse zwaard wat oorspronkelijk door de Samurai werd gebruikt. Tegenwoordig wordt met een Katana wordt onder andere Tameshigiri beoefend. Dit zijn slagen met het zwaard. De bedoeling is om zo netjes als mogelijk door een bundel opgerold riet heen te slaan. Er bestaan veel verschillende katana’s omdat iedere persoon weer anders is. Het vakmanschap wat in de zwaarden is verwerkt maakt dat deze prachtige objecten jaren meekunnen. Niet iedereen wil een Katana om er mee te gaan sporten, ook zetten mensen de zwaarden neer voor de sier op een mooie standaard.

Zwaarden voor de sport of als kunstobject

Katana’s zijn in verschillende uitvoeringen en prijsklassen verkrijgbaar. Een Katana kopen is eenvoudig, maar het is verstandig om de tijd te nemen om te kijken naar alle verschillen. De ene Katana is de andere niet. De kunst van het smeden maakt de verschillen samen met de grondstoffen. De zwaarden met een gevouwen blad zijn het sterkst en daarom ook het meest kostbaar. Wanneer een Katana goed wordt verzorgd gaat deze langer dan een mensenleven mee.

Veilig oefenen

In de webwinkel zijn er ook oefenzwaarden verkrijgbaar. Deze zijn gemaakt van hout en zijn uitermate geschikt om bewegingen mee te perfectioneren. Met een stompe houten variant is het veiliger om te oefenen, zeker wanneer er andere mensen meetrainen. Zwaardvechten is iets wat nooit zal verdwijnen. Er zijn evenementen te vinden waar hele veldslagen worden nagespeeld. Het zogenaamde re-enactment wordt door velen serieus genomen en ook hiervoor zijn zwaarden te bestellen.