Voel jij je weleens onzeker? Helaas kennen we allemaal het gevoel en niemand vind het fijn. Misschien ben je wel niet tevreden met hoe je lichaam eruit ziet of voel je je gewoon niet lekker in je vel. Natuurlijk is het belangrijk dat je gezond bent, maar het is nog zo belangrijk om mentaal lekker in je vel te zitten. Gelukkig zijn er veel manieren om je zelfvertrouwen te boosten, waaronder door gebruik te maken van fashion!

Dress to impress… yourself!

Eén van de dingen die vaak gebeurt als je zelfvertrouwen verliest is dat je jezelf minder leuk gaat kleden. Je kiest toch vaker voor de basic kleding, want daar is niets mis mee. Helaas is er ook niet veel leuks aan. Het kan zijn dat je juist wat andere kleding leuk vind, maar het gewoon echt niet durft. Dat is heel begrijpelijk en dat kun je niet zo een, twee, drie overkomen. Een tip die ik kan meegeven is koop gewoon wat je wilt! Als je het nog niet durft in het openbaar, trek je favoriete kleding dan lekker thuis aan. Zo kun je jezelf toch een boost van zelfvertrouwen geven.

Op het moment dat je jezelf eigenlijk in de alledaagse slof kleed altijd, dan krijg je juist een slechter beeld van jezelf. Dus leef je uit en trek wat uitdagende kleding aan als je thuis bent! Een mooi jurkje of misschien zelfs een sexy setje om jouw eigen lichaam meer te waarderen.

Sieraden

Mocht je toch nog niet genoeg zelfvertrouwen hebben om jouw eigen kledingkeuze te showen? Dan kun je misschien beginnen met wat kleiners. Sieraden zeggen ook veel over jouw stijl en wat je mooi vind. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Grote oorbellen of chokers, wat je maar leuk vind. Dit kun je ook weer opbouwen. En hoe leuk is het als iemand een complimentje geeft over jouw mooie sieraden? Je kunt het altijd proberen, want als je het niet doet dan blijf je altijd hangen in het verleden.

Make up

Iets wat ook zo veel zelfvertrouwen kan geven is door te experimenteren met make up. Nee, je hoeft niet lagen aan lagen aan make up op je gezicht te doen. Maar het kan vaak wel helpen om net dat extra beetje zelfvertrouwen te geven. Je kunt met make up al veel kleine dingetjes toevoegen, waardoor je er al heel anders uit ziet. Vooral als je misschien last hebt van huidproblemen zoals acne, kan het veel helpen om een goede foundation te gebruiken. Op deze manier wordt je niet continu geconfronteerd met je acne en zie je jezelf in een ander licht! Uiteindelijk komt het er wel op neer dat je altijd mooi bent. Iedereen heeft imperfecties, maar juist dat maakt ons mens. Wees dus niet te kritisch voor jezelf en neem wat risico’s! Misschien vinden mensen jouw fashion style wel prachtig! En zo niet? Their loss!